Drzna štiriperesna deteljica

V tolpi ljubljanskih zlikovcev tudi 15-letna najstnica

S.R.
7. 2. 2018, 12.30
Posodobljeno: 7. 2. 2018, 12.35
Deli članek:

Kriminalisti so prišli na sled štiri glavi tolpi iz Ljubljane.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Vse se je začelo, ko so bili 29. januarja obveščeni, da je nekdo iz garderobe športnega parka na Šlandrovi ulici v Ljubljani sunil ključe osebnega avtomobila znamke Peugeot 208, sporočajo iz PU Ljubljana. Lopov je nato sedel v vozilo na bližnjem parkirišču in odbrzel neznano kam. Avtomobil so čez dva dni v Moravčah odkrili ljubljanski kriminalisti, ki so na kraju pridržali tri fante, stare 28, 19 in 16 let, ter 15-let staro dekle.

Pozneje so ugotovili, da je omenjena tolpa v zadnjemu času izvršila več premoženjskih kaznivih dejanj. 19-letnik je denimo 26. januarja ob približno 22. uri na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju oropal mladoletnika. Le pol ure pozneje je nato v sostorilstvu s 16-letnikom v križišču Prešernove in Cankarjeve ceste oplenil še druga dva mladoletnika. 28-letnik, 15-letnica in 16-letnik so še pred tem plenilskim pohodom, natančneje 13. novembra lani, v naselju Šmarje Sap poskušali izvršiti drzno tatvino, 28-letnika pa sumijo tudi kaznivega dejanja »zatajitve«, saj si je 22. januarja v naselju Polica pri Grosupljem protipravno prilastil osebni avtomobil Opel Astra.

2. februarja so moški del tolpe privedli k preiskovalni sodnici, ki je zoper 28- in 19-letnika odredila pripor, zoper 16-letnika pa hišni pripor. Sumijo jih še več grehov, vključno s tatvino goriva in tatvinami v trgovinah. Ljubljanski kriminalisti in policisti v zvezi s temi dejanji še vedno zbirajo obvestila.