V škodo svojega kluba

VIDEO: Navijači krivi, da je "zatajil" video nadzorni sistem

G.G.
7. 2. 2018, 14.40
Posodobljeno: 7. 2. 2018, 14.42
Deli članek:

Na nekaterih evropskih zelenicah je video nadzorni sistem že v veljavi. Na včerajšnji tekmi portugalskega prvenstva se ni izkazal.

Twitter
Prepovedani položaj? Zastava ni omogočila pregleda posnetka.

Ni pa zatajila tehnologija, ampak organizatorji. Kamero so postavili na takšno mesto, da je njen pogled ob sporni situaciji zakrila zastava navijačev.

Sodnik je želel preveriti, ali je bil zadetek Avesa dosežen na dovoljen način. Ob pregledu posnetka sodnik ni mogel videti, ali je bil strelec zadetka v nedovoljenem položaju, saj je ključni trenutek ob podaji zakrila velika zastava navijačev Boaviste.

Sodnik je moral zadetek priznati, domačini so bili zadovoljni, manj pa navijači Boaviste, ki so sami preprečili neoviran pogled kamere. Tekma se je sicer končala z zmago 3:0 za Aves.

Video nadzorni sistem, ki ga bodo uporabili tudi na svetovnem prvenstvu v Rusiji, se je zaenkrat izkazal kot dober. Več je tistih, ki trdijo, da je prav in koristno, da lahko sodniki spremenijo napačno odločitev. Po drugi strani pa naj bi nogomet izgubljal privlačnost, pogoste prekinitve zaradi ogledov posnetkov pa naj bi po mnenju nasprotnikov videa uničevale žar nogometne igre.