Obračun

Plačal, ker je s helikopterjem napadel vrhovno sodišče

J.P.
16. 1. 2018, 08.22
Posodobljeno: 16. 1. 2018, 08.30
Deli članek:

Ukradel je helikopter in z njim napadel vrhovno sodišče.

Twitter
Oscar Perez v akciji.

Nekdo iz venezuelske vlade je CNN prišepnil, da je bil včeraj v Caracasu ubit Oscar Perez – policist, ki je junija lani ukradel helikopter in z njim napadel stavbo vrhovnega sodišča v venezuelski prestolnici. Njegova domnevna smrt sicer še ni bila uradno potrjena.

Instagram
Oscar Perez je razložil, zakaj se je odločil za ta drastičen korak.

Označeni za teroriste

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je v včerajšnjem govoru spregovoril o lovu na »teroristično skupino, ki je napadla vrhovno sodišče«. Dejal je tudi, da naj bi prestopniki načrtovali bombni napad. Njihova tarča naj bi bilo veleposlaništvo, a ni znano katero. Operacija je že obrodila sadove – po predsednikovih besedah je del skupine »padel«, pet ljudi je bilo aretiranih. Ni pa pojasnil, koliko jih je umrlo in kdo so bili. V obleganju sta umrla dva policista, pet jih je bilo ranjenih. »Vsako, ki stopi na pot terorizma in uporabi orožje proti republiki – proti ljudstvu – bo deležen odziva naših oboroženih sil in naše policije. O tem ni dvoma,« je še dejal.

Včerajšnje soočenje se je odvijalo v četrti El Junquito. Prvi naj bi začeli streljati odpadniki, prav tako naj bi nameravali razstreliti vozilo, polno eksploziva.

Izjava

Perez se je po napadu javno izpostavil z izjavo objavljeno na Instagramu. Sporočil je, da se je za napad odločil, ker v državi vlada »kriminalna vlada«. Dejal je, da predstavlja skupino policistov, vojakov in civilistov, ki ne pripadajo nobeni politični stranki. »Smo patrioti in nacionalisti in borili se bomo proti korupciji in tiraniji,« je izjavil Perez.