Sodniška sramota

Slovenci znamo biti pristranski. Kaj pravijo drugi? "To je ogabno"

T.L.
16. 1. 2018, 07.52
Posodobljeno: 16. 1. 2018, 09.53
Deli članek:

Tudi tujci ugotavljajo, da s sojenjem na ponedeljkovi tekmi ni bilo vse v najlepšem redu.

Martin Metelko / M24.si

Ne, ni dogajanje na ponedeljkovi rokometni tekmi med Slovenijo in Nemčijo razbesnelo le slovenskih navijačev, ki bi jih dobesedno razbesnelo sojenje pod taktirko predsednika Evropske rokometne zveze Michaela Wiedererja na dvoboju Slovenije in Nemčije. Odzivi domačih navijačev so običajno pričakovani, tokrat pa se je nad dogajanjem na igrišču negodujejo tudi gledalci iz tujine, ki so spremljali celotno tekmo. In ne le zadnje dejanje (bolščanje) litovskega sodniškega para Gatelis-Mazeika v ekrane, ko sta po proslavljanju zmage slovenskih reprezentantov in nedosojenem prekršku Nemcem v zadnjem napadu, kaznovala Slovence z rdečim kartonom in sedemmetrovko - to je bila le pika na i v slabo opravljenemu delu (predvsem) v drugem polčasu. 

Nekaj pove že pogled na statistiko: slovenski reprezentanti so na klopi preživeli 16 minut, Nemci komaj šest. Iz te statistike bi lahko sklepali, da so Nemci igrali precej nežen rokomet, česar pa gledalci nismo zaznali. Nemci so sedemmetrovke streljali drugo za drugo, kar devet so jim jih dosodili sodniki. Pa tudi to ni bilo dovolj, saj sta jih odlična slovenska vratarja, Lesjak in Skok, ubranila skupaj kar pet. Slovenci so s sedmih metrov streljali - štirikrat. Ni dvoma, da statistika razkriva zelo "moško" igro Slovenske reprezentance in zelo "nežno" igro na strani Nemcev. Če kdo to verjame ...  Nekaj odzivov na ponedeljkovo dogajanje smo zbrali na twitterju in ki (po naši oceni) ne prihajajo iz usta slovenskih navijačev, temveč tujih ljubiteljev rokometa. 

"Nikoli še nisem videl takšnega sojenja, Slovenija je bila oropana," je na twitterju zapisal Klaus. 

Joachim je zapisal: "Če ste kdaj preveč mirni, glejte tekmo evropskega rokometa. Srčni napad".

Peter: "To je ogabno."

George: "Mislim, da je bila zadnja odločitev sodnikov pravilna (pravilo 8:10c), ampak mislim tudi, da sta sprejela veliko vprašljivih odločitev med tekmo, ki bi imele velik vpliv na končni izid.

Edita: "Neverjetno! Kakšna sramota za @EHFEURO - Slovenci, prosim, protestno zapustite prvenstvo ob tej popolni sramoti." 

Kaj se je dogajalo na igrišču ni bilo jasno niti našim odličnim rokometašem. Jure Dolenec na twitterju: "Vidim nemškega igralca v krogu enajst sekund pred koncem tekme?? OK, razumnem, sodniki so gledali ponovno le zadnjih deset sekund."