Prevara

Slavni nogometaš daroval za operacijo izmišljenega malčka

G.G.
8. 11. 2017, 08.22
Posodobljeno: 8. 11. 2017, 08.27
Deli članek:

V zanke prevarantov se je tokrat ujel napadalec Bayerna Robert Lewandowski.

Reuters
Zvezdnik Bayerna Robert Lewandowski.

Sijajni nogometaš je na spletu prebral srce parajočo zgodbo o dveletnem otroku, ki potrebuje okoli 23.500 evrov za operacijo zaradi redke oblike raka na očesu.

23-letni Michal S., domnevni oče zbolelega otročička, je po družabnih omrežjih pisaril, kako da je prodal avto, vse prihranke in se še zadolžil, kjer je bilo možno. Operacija je možna le v ZDA, stane pa 1,5 milijona zlotov (dobrih 350 tisoč evrov). Michalova družina je menda sama zbrala 235 tisoč evrov, za preostanek pa molijo in prosijo za pomoč vse dobronamerne ljudi.

28-letni ostrostrelec Bayerna, ki mu denar leti na račun kot žoge v nasprotnikovo mrežo, je prebral zapis in se odločil, da bo pomagal. Daroval bo 23.500 evrov (100.000 zlotov), kaj pa je njemu ta znesek, ko na mesec zasluži okoli pol milijona evrov.

Mediji na Poljskem so pohvalili njegovo človekoljubnost, njegov občutek za sočloveka v stiski. Zdaj, približno dva meseca po dejanju, se je izkazalo, da je Michal S. prevarant, goljuf, ki je hudo obolelega malčka potegnil iz rokava, si ga izmislil.

S prevarantom se bo ukvarjalo sodišče, Lewandowski pa ne bo niti opazil, da mu bodo morebiti vrnili teh 23.500 evrov.