Travme

Je Kevin Spacey postal takšen zaradi očeta?

Urban Klančnik
6. 11. 2017, 21.00
Posodobljeno: 6. 11. 2017, 21.42
Deli članek:

V soju medijev zaradi spolnih zlorab v Hollywoodu se je znašel tudi priljubljeni igralec Kevin Spacey. In na plan so prišle podrobnosti o njegovem otroštvu.

Netflix
Kevin Spacey v seriji Hiša iz kart.

Kevin Spacey (58) še vedno velja za enega najboljših igralcev vseh časov. Dobil je dva oskarja, britanska kraljica ga je povišala v viteza, trenutno pa naj bi imel na bančnem računu okoli 70 milijonov dolarjev. Na zunaj je imel tako rekoč popolno življenje, a kot pravi njegov brat Randy, je celotno njegovo življenje laž. Spacey naj bi skozi vso svojo kariero spolno zlorabljal moške, med njimi naj bi bil tudi 14-letni deček. 

Profimedia
Kevin je dejal, da je bil najverjetneje pijan, ko je napadel Anthonyja.

Nasilniški oče

Randy je za ameriške medije povedal, da je bil oče prava pošast. Bil je neonacist, ki je vse otroštvo mučil svoje otroke. Redno jih je pretepal, stradal in zlorabljal. »Kevin se je povsem odmaknil od družine, ker je želel zbežati pred demoni, ki nam jih je podaril oče.« Kevin ima namreč tudi sestro, ki je pri osemnajstih letih zbežala od doma. Randy verjame, da je Kevin vedno igral tudi svojo osebnost. »Bil je tempirana bomba, ki jo je slej kot prej moralo raznesti,« je dejal Randy. »Potlačil je svoje demone, ti pa so vsake toliko časa izbruhnili iz njega. Uporabil je svojo slavo in denar, da je lahko prežal na šibkejše od sebe. Ustvaril je Kevina Spaceyja, ki je v sebi skrival pošast.« Igralec je v preteklosti večkrat nakazal, da nima lepih spominov na svoje otroštvo. »Ko nekateri ljudje pomislijo na dom, pomislijo na prostor lepih spominov, recimo na božične večerje in tako naprej. Jaz tega nimam,« je nekoč dejal o svojem odraščanju. 

Neonacist

Randy je povedal, da je imel njihov oče doma fotografijo Hitlerja in trakove s Hitlerjevimi križi, v nekem obdobju pa je imel celo brke, kot jih je imel Hitler. »Živeli smo v hiši groze. Oče nas je pretepel za najmanjše prekrške.« Oče pa jih je tudi spolno zlorabljal. »Prvič me je posilil, ko sem bil star 14 let,« je priznal Randy. »Slišal sem mamo pred vrati moje sobe in vpil, naj mi pomaga, a je samo odšla stran. Nikoli se nisem počutil tako osamljenega kot takrat.« Randy ni razkril, ali sta bila žrtvi spolnih zlorab tudi brat in sestra. »O tem lahko govorita samo onadva, če želita, a ko sem slišal, da je Kevin napadel dečka, starega 14 let, me je oblil mrzel pot.« S tem je nekako potrdil, da sta bila žrtvi najverjetneje tudi sestra in Kevin. »Jaz sem se s svojimi demoni spopadel in se z njimi sprijaznil, Kevin pa bo to moral storiti zdaj,« je dodal Randy.

Arhiv
Randy in Kevin sta se od otroštva srečala samo petkrat.

Pedofilija

Njihov oče je imel doma knjige o otroški pornografiji, svoje otroke pa je pogosto vodil v nudistične kolonije. »Ure in ure je govoril o nacistih in njihovi ideologiji. S Kevinom sva poskušala čim več časa preživeti zunaj, da ne bi bila v njegovi bližini.« Randy je dejal, da Kevin v bistvu nikoli ni igral, ko je igral negativne like. »On je v resnici pošast. Že dlje časa sem vedel, da se v njem skriva neka temačna stran. Sebe je na novo izumljal in verjamem, da je bilo to zaradi otroštva. Da bi pozabil grozote, ki so se nam zgodile.«

Zloraba

Celotno afero je sprožil igralec Anthony Rapp, ki trenutno igra v nanizanki Zvezdne steze. Anthony je povedal, da ga je Kevin zlorabil, ko je bil star 14 let. Takrat je Kevin tudi priznal, da je homoseksualec, a trdil je, da se dogodka ne spominja, Anthonyju pa se je tudi opravičil. Randy je še razkril, da mu je Kevin nekoč dejal, da ni homoseksualen, da ni heteroseksualen ali biseksualen, ampak da je preprosto seksualen.