Ni bil pripet

Prehitra vožnja je bila za Boštjana usodna

S.A.
6. 11. 2017, 19.50
Posodobljeno: 6. 11. 2017, 22.36
Deli članek:

Slovenske ceste so znova terjale krvni davek. Tokrat je cesta življenje vzela 30-letnemu Boštjanu M.

PGD Litija
Posledice hude nesreče.

Skorajda ne mine dan, da ne bi poročali o tragični ali hudi prometni nesreči na slovenskih cestah. Tokratna tragedija se je pripetila v noči na soboto, urni kazalci so kazali nekaj minut pred eno uro zjutraj. Prometna nesreča se je zgodila pri Litiji, natančneje na glavni cesti od Litije proti Zgornjemu Logu (v smeri Dolskega), nedaleč od odcepa za Gradec.

Neprilagojena hitrost

Tridesetletni Boštjan M. je s svojim osebnim avtomobilom Audi A6 med vožnjo z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal desno proti desnemu robu vozišča, kjer je najprej trčil v varnostno ograjo ob desni strani vozišča, nato pa bočno zdrsel prek celotnega vozišča in z desno stranjo vozila trčil v dvignjen betonski robnik, varnostno ograjo ter drog javne razsvetljave ob levem robu vozišča. »Pri trčenju je z vozilom prebil varnostno ograjo ter prelomil in odtrgal drog javne razsvetljave, vozilo pa je nato odbilo naprej po travnatem nasipu,« je sporočila Maja Ciperle Adlešič, predstavnica za odnose z javnostmi pri ljubljanski policijski upravi.

Ni bil pripet

Med trčenjem je 30-letni Boštjan, ki je bil v avtomobilu sam, padel iz vozila. Utrpel je tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. »Med vožnjo voznik ni bil pripet z varnostnim pasom,« je dodala Ciperle Adlešičeva.

Na kraju je, kot nam je povedal Primož Kokovica, poveljnik PGD Litija, posredovalo devet njihovih gasilcev (z enim vozilom). Do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Litija so gasilci, kot je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje, oživljali voznika, zavarovali kraj dogodka ter posuli in počistili cestišče. Letos so slovenske ceste terjale že 95 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lani pa 117.

Google Maps
Zgodilo se je na cesti med Litijo in Zgornjim logom.