Pokol v Teksasu

Grozil tašči, pobijal v cerkvi

G.G.
6. 11. 2017, 18.37
Posodobljeno: 6. 11. 2017, 19.20
Deli članek:

Preiskovalci zbirajo informacije o 26-letnemu Devinu Patricku Kelleyu, ki je v cerkvi v vasi na obrobju San Antonia ubil 26 ljudi.

Profimedia
V cerkvi ni bilo nikogar od napadalčeve družine.

TEXAS DEPARTMENT OF PUBLIC SAFETY
Devin Patrick Kelley ni imel dovoljenja za zakonito posedovanje orožja.

“Napad nima rasističnega ali verskega ozadja,” sporočajo preiskovalci in dodajo, da so bile v dneh pred pokolom v cerkvi v Sutherland Springu napete razmere v “širši” Kelleyevi družini. Med drugim je Kelley v zadnjih dneh tašči pošiljal grozilna SMS-sporočila. Tašča je sicer obiskovala baptistično cerkev, v kateri je streljal Kelley, toda v nedeljo je ni bilo tam.

Zdaj je tudi že znano, da si je Kelley sodil sam, potem ko sta ga z avtom zasledovala in ranila dva “prisebna” občana. Še med vožnjo pa je morilec po telefonu poklical očeta in mu dejal, da ni pričakoval, da bo preživel.

Kelley je bil oborožen s polavtomatsko puško ruger AR-556 in dvema pištolama. Teksaška policija je sporočila, da ni imel dovoljenja za takšno orožje.

Poznali so ga kot prijetnega fanta

Kelley je pred pokolom delal kot neoborožen varnostnik počitniškega naselja v teksaških hribih nedaleč od svojega doma. Tam z njim niso imeli težav in so ga poznali kot prijetnega fanta. Še najmanj so sumili, da ima kakšne duševne motnje.

Pisali smo že, da je Kelley nekdanji vojak, pripadnik letalskih si, ki je od leta 2010 služil v letalski bazi Holloman v Novi Mehiki. Zoper njega so leta 2012 sprožili sodni postopek zaradi napada na ženo in njunega otroka, po dveh letih pa se je postopek zaključil in Kellyja so nečastno odpustili iz vojske.