(Ne)srečna zapravljivka

Študentki pomotoma nakazali slab milijon evrov, tisoče je že zapravila

R.T.
4. 9. 2017, 12.17
Posodobljeno: 4. 9. 2017, 12.20
Deli članek:

Študentka na univerzi v Južni Afriki je zaradi napake pri nakazilu finančne pomoči na svoj debetni račun prejela slab milijon evrov, »srečnici« je že uspelo zapraviti prek 50 tisoč evrov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Neimenovani študentki na univerzi Walter Sisulu University v južnoafriškem mestu Mthatha so se ob pogledu na svoj študentski račun bržkone močno zaiskrile oči, saj se je nemudoma odpravila na nakupovalni pohod. Na svojo debetno kartico, kamor prejema finančno pomoč, je po napaki namreč prejela ogromno količino denarja. Pomoč v višini dobrih 80 evrov je namenjena prehrani in nakupu knjig, pravijo pri podjetju Intellimali, ki je odgovorno za izdajanje debetnih kartic, vendar je pri nakazilu očitno prišlo do napake, saj je bil znesek daljši za kar štiri ničle, poroča CNN.

Preden so oblasti spoznale napako, je študentki v nekaj tednih že uspelo zapraviti več kot 50 tisoč evrov. Njene ekstravagantne nakupovalne navade niso ostale neopažene, zaradi česar jo je eden od ostrogledih študentov »zašpecal« uslužbencem na univerzi, ki so na to opozorili odgovorno podjetje. Ti še vedno ugotavljajo natančen skupni znesek, ki ga je v trgovinah pustila zapravljivka. Njen račun so že blokirali, preostala sredstva pa ji z njega pobrali.

Univerza je v skladu z južnoafriško zakonodajo zavrnila razkritje njenih osebnih podatkov ter potrdila, da se študentka ne odziva na poizvedbe medijev in da ni želela podati uradne izjave. Uslužbenci v podjetju Intellimali so za CNN potrdili, da bodo proti njej sprožili pravni postopek.