"Nisem vzgojila pošasti"

9-letnico še vedno iščejo: Ugrabitve obtožili poročnega gosta

S.R.
4. 9. 2017, 10.39
Posodobljeno: 4. 9. 2017, 14.42
Deli članek:

Med poroko v francoskih Alpah je 27. avgusta izginila 9-letna Maëlys de Araujo, ki jo trenutno še vedno pogrešajo.

Policija Pont de Beauvoisin
9-letno Maëlys pogrešajo že od nedelje.

9-letna Maëlys de Araujo je še vedno pogrešana. Celotno območje v mestu Pont-de-Beauvoisin na zahodu Francije so temeljito prečesali policija, iskalne in reševalne ekipe, potapljači ter jamarji, vendar zaenkrat povsem brez uspeha.

Francosko tožilstvo je včeraj v izjavi za javnost zapisalo, da je v povezavi z domnevno ugrabitvijo deklice obtožilo 34-letnega poročnega gosta. Moškega, katerega identitete še niso izdali, so obtožili ugrabitve in protipravnega odvzema prostosti mladoletnice, mlajše od 15 let. 34-letnik »je vztrajal pri zanikanju krivde in svojih razlagah, kar pa ni prepričalo preiskovalcev, ki so zanj odredili pripor,« so zapisali. 

Po navedbah odvetnika Bernard Mérauda so preiskovalci na armaturni plošči obtoženčevega vozila našli sledi dekličine DNK, pri čemer naj bi obtoženi priznal, da je bila v noči izginotja Maëlys v njegovem vozilu, vendar to naj ne bi dokazovalo njegove krivde. Deklica naj bi v vozilo sedla skupaj s še enim fantkom z namenom, da preverita za psom, ki naj bi bil v prtljažniku. Zanimiva je tudi informacija, da naj bi obtoženi le dan po poroki svoj avtomobil znamke Audi A3 temeljito opral. Po besedah njegovega odvetnika naj bi to storil zato, ker ga je nameraval prodati, zanj pa naj bi že našel kupca. Preiskovalci so na njegovem telesu odkrili tudi dve praski, ki naj bi bili, tako trdi sam, posledica vrtnarskih opravil.

34-letnik je bil eden od dveh osumljencev, ki ju je zaradi nasprotij v njunih izjavah prejšnji teden zaslišala policija. Oba so pozneje izpustili. Oblasti še niso razkrile njegovega imena, vendar je njegova mati za RTL radio že opravila intervju, v katerem je zatrdila, da njen sin ni povezan z ugrabitvijo in da nikakor nikomur ne bi storil nič žalega. "Nisem vzgojila pošasti, nikoli ni bil pošast," je dejala. Sicer pa naj bi šlo za hišnega upravitelja, ki je trenutno na bolniškem dopustu. 

Med preiskavo so zaslišali 250 oseb, od tega 180 poročnih gostov ter goste z dveh drugih dogodkov, ki sta potekala v bližini. Organi pregona so sicer precej povečali območje iskanja male Maëlys, vendar se bojijo, da je bila ugrabljena in na drugo lokacijo prepeljana z vozilom, saj so psi sled za njo izgubili na parkirišču.