Napaka

Takole si jo je privoščil njen vodja kampanje

R.T.
29. 8. 2017, 08.49
Posodobljeno: 29. 8. 2017, 08.59
Deli članek:

Hillary Clinton je postala predmet posmeha po tem, ko je javnost ugotovila, da za svojo elektronsko pošto uporablja nezavarovan strežnik.

Reuters
Hillary Clinton

Ameriška političarka Hillary Clinton se je leta 2015 znašla sredi afere, ko je javnost izvedela, da je med opravljanjem službe zunanje ministrice uporabljala zasebni in nezavarovan strežnik za elektronsko pošto. Strežnik naj bi večkrat bil tudi tarča hekerskih vdorov, kar naj bi potencialno ogrozilo nacionalno varnost Združenih držav Amerike.

Hillary je zaradi tega postala na eni strani osovražena figura, na drugi pa predmet posmeha.

Sedaj pa si jo je privoščil tudi Robby Mook, vodja njene predvolilne kampanje za predsednico ZDA.

Reuters
Robby Mook

Mook se namreč nahaja v avstrijski vasici Alpbach, kjer že od konca 2. svetovne vojne poteka tradicionalni Evropski Alpbach forum, interdisciplinarna mednarodna konferenca o znanosti, politiki, gospodarstvu in kulturi.

Ta je na svojem telefonu vzpostavil tako imenovani hotspot – brezžično povezavo za internet – ki ga je poimenoval “Hillaryijin telefon, prosim ne vdiraj” (orig.: Hillary’s phone pls don’t hack). To je opazila mlada predsednica londonske izpostave Alpbach foruma Iris Schönherr in fotografirala to smešno poimenovanje za wi-fi.