Nevaren in oborožen

FOTO: Napadalec z motorno žago je samotar, ki živi v gozdovih

S.R.
24. 7. 2017, 19.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Švicarska policija je še vedno na lovu za nevarnim in domnevno oboroženim 51-letnikom, ki je zjutraj v mestu Schaffhausen z motorno žago ranil pet ljudi.

Schaffhausen polizei
Švicarska policija išče tega moškega.

Znan je osumljenec za današnji napad v švicarskem mestu Schaffhausen, ki je z motorno žago v rokah vstopil v prostore zdravstvene zavarovalnice in napadel dva uslužbenca. V krvavem napadu je ranil šest ljudi, od tega dva huje. Švicarska policija je na tiskovni konferenci sporočila, da gre za 51-letnega Franza Wrousisa, lokalnemu prebivalstvu znanega samotarja, ki naj bi živel po okoliških gozdovih. Wrousis je bil v preteklosti že dvakrat kaznovan zaradi posesti nezakonitega orožja.

Reuters
Napad v mestu Schaffhausen.

Nevaren in oborožen

Wrousis je še vedno na begu, pri čemer naj bi bil še vedno oborožen z motorno žago in morda tudi drugim orožjem. Čeprav motiv za napad še ni znan, policija domneva, da je šlo za načrten napad na osebje v zdravstveni zavarovalnici in ne teroristični napad.

V odzivu na današnji napad je sodelovalo kar 100 policijskih uslužbencev in 50 članov zdravstvenega osebja. Nevarnega ubežnika še vedno išče več kot 100 policistov iz Švice in Nemčije. Sicer so že našli vozilo, s katerim je pobegnil.

Policija je glede objavljenih fotografij sporočila še, da je Wrousis danes videti nekoliko drugače, saj naj bi mu vrh glave krasila pleša.

Reuters
Napad v mestu Schaffhausen.

Reuters
Napad v mestu Schaffhausen.