Nova kost za glodanje

VIDEO: Trump pustil čakati premierja, da je lahko pohvalil novinarkin nasmeh

J.P.
28. 6. 2017, 09.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Predsednik jo je poklical k svoji mizi in pohvalil njen lep nasmeh.

Profimedia
Donalda Trumpa je pritegnil novinarkin nasmeh.

Bila je v skupini novinarjev, ki so se v torek zbrali v Ovalni pisarni Bele hiše. Predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump je sedel za svojo mizo; na vezi je imel novoizvoljenega irskega predsednika vlade Lea Varadkarja. Čestital mu je za zmago, nato pa pristavil: »Tu je kar nekaj irskih novinarjev, ki nas spremljajo. Ravno odhajajo.« Takrat je njegovo oko pritegnila Caitriona Perry, čeprav je Varadkarja še vedno imel na liniji.

Profimedia
Leu Varadkarju je čestital za zmago.

Nekdanji minister za socialno varnost je dosedanjega premierja Endo Kennyja v začetku junija že nasledil na vrhu konservativne vladajoče stranke Fine Gael.

»Iz kje ste pa vi? Stopite bliže. Iz kje ste? Tu je veliko lepih irskih novinarjev. Iz kje ste?« Nato je spregovoril v slušalko – kako lep nasmeh ima na obrazu, je povedal sogovorniku, in da novinarka gotovo lepo ravna z njim. Perryjeva je nasmejana stala ob mizi, a ne dolgo. Kaj hitro se je vrnila na svoje sedišče, medtem ko so se zbrani Trumpu zavoljo opazke smejali v pest. Sledila je še predaja sporočila – irski predsednik vlade se je preko Trumpa novinarki zahvalil za časopise. Spet smeh.

Novinarka je posnetek srečanja objavila na družabnem omrežju Twitter, kjer ga je označila za bizarnega. Opravičila Američanov v imenu njihovega predsednika niso umanjkala.