Zavetje v rezervoarju

VIDEO: Pred ognjenimi zublji je rešila svojo 95-letno invalidno mater in 10 drugih ljudi

R.T.
19. 6. 2017, 20.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Enega od najsmrtonosnejših požarov na Portugalskem je 12 ljudi preživelo tako, da so se skrili v rezervoarju za vodo, medtem ko jim je ogenj odrezal pot do njihove vasice.

Reuters
V požaru je po zadnjih podatkih umrlo 63 ljudi.

Maria do Céu Silva so na Portugalskem oklicali za junakinjo, potem ko je v enem največjih požarov v regiji v svojem rezervoarju za vodo pred zublji skrila prebivalce vasice Nodeirinho. Med 12 rešenimi osebami je bila tudi njena 95-letna invalidna mati. V rezervoarju so preživeli celih šest ur.

»Mož mi je dejal, naj jo spravim v kombi, vendar (mati) tega ni zmogla, zato mi je dejala »pusti mi umreti na tleh« je Maria povedala za časnik Correio da Manhã. Dodala je, da sta jo s sinovo pomočjo nato skrila v rezervoar, kamor se je skril tudi njen 81-letni oče. »Bilo je kot v grozljivki,« je še povedala.

Reuters
Ogenj je za seboj pustil opustošenje.

»Če ne bi bilo tega, bi vsi umrli,« je v zvezi z njihovim zavetjem pojasnil eden od preživelih.

Po navedbah policije naj bi bil vzrok za velik požar, v katerem je umrlo 63 ljudi, udarec strele. Zadnja znana žrtev je 40-letni gasilec, ki je umrl v bolnišnici. S požarom se je borilo več kot 1000 gasilcev, kljub rahlemu dežju pa je še danes besnel na več lokacijah.