V sedlu

Ivica Todorić se ne pusti pregnati

T.L.
5. 6. 2017, 11.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ante Ramljak, izredni pooblaščenec hrvaške vlade za Agrokor, je dogajanje pospremil z besedami, da se počasi razkriva "kdo je s kom".

Arhiv Reporterja
Ivica Todorić

Ivica Todorić se ne da: ostaja predsednik nadzornega sveta Konzuma, je po poročanju hrvaških medijev izjavil Ante Ramljak, izredni pooblaščenec hrvaške vlade za Agrokor po koncu Konzumove skupščine, ki se je dogajala danes dopoldne.

Delničarji skupina Agram, ki ima 25 odstotkov delnic, je na skupščini glasovala proti odpoklicu dosedanjega nadzornega odbora, zato do tega ni prišlo. 

Druga dva člana sveta, Ivan Crnjac in Hrvoje Kraljević, sta podala odstop, Ivica Sertić je to storil že prej, medtem ko Todorić tega ne želi storiti. Tako je trenutno tudi onemogočeno imenovanje nove uprave v Konzumu.

Ramljak je dejal, da so danes pričakovali,da bodo predsatvniki delničarjec glasovali za odpoklic Todorića, kar pa se ni zgodilo. Zdaj bo nova skuščina sklicana čez 15 dni. Nasprotovanje odpoklicu Todorića je menda predstavnik skupine Agram pospremil z besedami, da "ima takšna navodila".

Ramljak je ob dogajanju še dejal, da se  počasi razkriva, "kdo je s kom". Predsednik uprave Agram Investi se je pred novinarji zavil v molk in odločitve ni želel komentirati.