Šok terapija

Radikalna poteza Novaka Đokovića

G.G.
5. 5. 2017, 13.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po slabšem obdobju se je srbski teniški velemojster Novak Đoković “odpustil” celoten trenerski štab, vključno z dolgoletnim glavnim trenerjem Marjanom Vajdo.

Profimedia
“Želim najti pot, ki mi bo omogočila vrnitev na vrh, da bom še močnejši. Sem lovec in moj največji cilj je, da na teniškem igrišču najdem zmagovalno iskrico,” razmišlja Đokovič.

Očitno Đoković meni, da mu bo pri lovljenju šampionske forme pomagala šok terapija. Na svoji spletni strani je sporočil, da se je sporazumno razšel z Vajdo, Gebhardom Philom Gritschem, ki je skrbel za njegovo telesno pripravljenost in fizioterapevtom Milijanom Amanovićem. 29-letni srbski tenisač se jim je zahvalil za sodelovanje in dodal, da brez njihove pomoči in znanja ne bi dosegel izjemnih rezultatov.

Z izborom nove ekipe pomočnikov ne bo hitel, tako da bo nadaljnjega na turnirjih brez trenerja. Naslednji teden Đokovića čaka turnir na pesku v Madridu.

Đoković je novembra lani po 122 tednih zdrsnil na drugi mesto ATP teniške lestvice. Decembra se je razšel z Borisom Beckerjem, njegovi rezultati pa se v letu 2017 niso izboljšali. Na zadnjih petih turnirjih se ni uvrstil v polfinale, na zadnje pa je v Monte Carlu izgubil proti Belgijcu Davidu Goffinu.