Pobesneli morilki

Najstnici do smrti pretepli 19-letnico in posnetek predvajali na facebooku

R.T.
5. 5. 2017, 12.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Kanadi so pridržali 16- in 17-letnico, ki sta se brutalno znesli nad 19-letno Sereno McKay ter videoposnetek objavili na Facebooku. Za Sereno so bile poškodbe prehude.

Facebook
Serena je bila žrtev brutalnega napada dveh najstnic.

19-letno Sereno McKay so 23. aprila našli mrtvo v bližini njenega doma na ozemlju Sagkeeng First Nation v zvezni državi Manitoba, kjer prebiva staroselsko ljudstvo Sagkeeng Ojibway. Umora sta osumljeni dve najstnici, stari 16 in 17 let, ki sta posnetek brutalnega zločina objavili na facebooku, na podlagi česar so ju tudi aretirali.

Zaradi mladoletnosti policija ni želela izdati njunih identitet, so se pa pojavile domneve, da naj bi bili osumljenki v času zločina pod vplivom mamil. »Po tem, kar sem videl na videoposnetku, lahko rečem samo to, da tega pri zdravi pameti ne bi bil sposoben storiti nihče , razen če bi bil močno pod vplivom kakršnih koli mamil ter popolnoma izgubil kontrolo,« je dejal ravnatelj srednje šole Sagkeeng Anicinab High Claude Guimond

Organi pregona pravijo, da sta grozljiv posnetek razširjali tudi prek aplikacij za takojšnje sporočanje, ni pa še popolnoma jasno, ali sta dogajanje na Facebook Live predvajali tudi v živo.

Facebook je sicer potreboval kar štiri ure, da je s svojega spletišča končno odstranil videoposnetek brutalnega napada na 19-letno Sereno, sicer pripadnico staroselskega ljudstva Inuitov. Podjetje je zadnje leto tarča številnih kritik v zvezi z njihovo politiko objavljanja video vsebin, zlasti pa mu očitajo, da stori premalo za odpravo predvajanja brutalnih zločinov na njihovi storitvi Facebook Live.