razbremenitev

Novi zdravstveni ambulanti v Ljubljani

G.G./STA
5. 5. 2017, 14.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zdravstveni dom Ljubljana, enota Vič-Rudnik bo imel po novem dve dodatni ambulanti družinske medicine. Z dodatnima ambulantama skušajo razbremeniti zdaj preobremenjeno enoto Vič-Rudnik na Šestovi ulici in bolnikom omogočiti bolj kakovostno zdravstveno obravnavo, zaposlenim pa boljše delovne pogoje.

STA

"V novih ambulantah naj bi v približno letu dni delala od dva do štirje zdravniki v dveh izmenah," je povedal direktor Zdravstvenega doma Ljubljana Rudi Dolšak.

Zdravstveni dom Ljubljana, enota Vič-Rudnik po njegovih besedah obišče letno več kot 480.000 bolnikov, zato je bilo nujno poiskati nove rešitve. Novi ambulanti v Tehnološkem parku naj bi čez eno leto sprejeli pet do deset odstotkov bolnikov, ki trenutno hodijo v Zdravstveni dom Ljubljana Vič-Rudnik.

Pri tem je opozoril, da se bolniki privajajo na vsako novo lokacijo postopoma in ne naenkrat. V Tehnološkem parku bo zaenkrat le ena zdravnica, kar pa do nadaljnjega zadostuje, je poudaril in dodal, da razmišljajo tudi o prizidku na Rudniku. Idejnega projekta so se že lotili, prizidek pa bi lahko končali v dveh do treh letih.

Zdravstveni dom Ljubljana sicer letno po njegovih besedah obišče več kot 2,7 milijona bolnikov.