Reševanje

Je to konec? Tajkuna Todorića bodo nadzorovali Rusi

T.L.
18. 3. 2017, 21.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Milijoni ne prihajajo brez nadzora.

Profimedia
Prvi mož Agrokorja Ivica Todorić si je izposloval še nekaj časa, vendar naj bi po pisanju nekaterih hrvaških medijev že izgubljal nadzor nad korporacijo.

Zgodba z reševanjem imperija Ivice Todorića se zapleta. Todorić je za Agrokor dobil več sto milijonov evrov težko posojilo, očitno pa imajo ob tem v ruski Sberbanki tudi svoje zahteve. 

Za Bloomberg je Maksim Poletajev, namestnik direktorja ruskega Sberbanka, potrdil, da se bo banka skupaj z drugimi Agrokorjevimi upniki sestala in da bodo razpravljali o imenovanju “svojih” ljudi na ključne položaje hrvaškega koncerna. To pomeni manjša svoboda Todorića v upravljanju s posli.

V prihajajočih dneh naj bi bilo tudi jasno, kdaj se bo srečanje, na katerem naj bi tekla beseda tudi o trimesečnem likvidnostnem načrtu Agrokorja, dejansko zgodilo.

Poletajev je še dejal, da upniki zahtevajo nadzor nad trenutnimi operacijami Agrokorja, da bi s tem imeli možnost tudi hitrega odziva.

Dejal je še, da skuša razumet, zakaj je podjetje  s tako stabilnimi rezultati in rastjo v preteklosti zdaj zapadlo v hudo likvidnostno krizo, zakaj so kršili dogovore in imeli težave z dobavitelji.

Vseeno pa je Poletajev zatrdil, da Agrkorja ne želijo prevzeti.