Trije v vozilu

Matjaž je streljal, ker ni prebolel ločitve

Gabrijel Toplak
18. 3. 2017, 20.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Eden od nabojev je prebil prtljažni del vozila in naslonjali zadnjega in sprednjega levega sedeža in zadel ledveni del oškodovanca.

Gabrijel Toplak
Tukaj je Dejan imel v avtomobilu še Matjaževo nekdanjo partnerico in štiriletnega otroka.

Pisali smo, da so mariborski policisti, kot je povedal Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, privedli k dežurni preiskovalni sodnici 26-letnega Matjaža F. iz Pesnice. Osumljen je ponedeljkovega strelskega napada na 36-letnega Dejana G. iz Slovenske Bistrice; ovadili so ga za poskus umora, povzročitve splošne nevarnosti in nasilja v družini.

Matjaž F. naj bi večkrat streljal na Dejana G. s pištolo, za katero ni imel dovoljenja. Policisti je doslej še niso našli, saj naj bi jo storilec vrgel v Dravo.

Ponovitev nevarnosti

To je včeraj za Svet24 potrdil Drago Šketa, višji državni tožilec in vodja Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. »Pristojni državni tožilec je zoper privedenega predlagal odreditev pripora. Predvsem zaradi ponovitvene nevarnosti, preiskovalna sodnica pa je predlogu državnega tožilca sledila in odredila pripor,« je pojasnil Šketa. Sicer pa naj bi se osumljeni v preiskovalnem zaporu neuradno branil z molkom, njegova obramba pa se menda sklicuje na to, da ni želel nikogar umoriti, ampak oškodovanca zgolj prestrašiti. Zato naj po njihovem ne bi šlo za poskus umora.

Ni prebolel ločitve

Po naših podatkih naj bi bil povod za njegov strelski pohod ta, da se je pred časom razšel s partnerico, ki naj bi se zdaj zapletla z Dejanom, sicer tudi upravljavcem gostinskega lokala v Slovenski Bistrici. In prav to naj bi Matjaža, ki jo je po ugotovitvah policistov v letu 2015 in lani v družinski skupnosti tudi večkrat pretepel, precej motilo, saj že več mesecev nikakor ni mogel preboleti ločitve od zunajzakonske partnerice in še posebej njegove hčerke.

Za kaznivo dejanje poskusa umora je predpisana zaporna kazen najmanj 15 let zapora, za povzročitev splošne nevarnosti in nasilje v družini pa do 5 let.

Bežal je ranjen

Razburjen naj bi tega večera sledil svoji nekdanji partnerici in jo na parkirišču nekdanje trgovine v Hočah zalotil v Dejanovem objemu. Čeprav je bil takrat zraven njiju v avtomobilu tudi njegov štiriletni otrok, je brez razmišljanja segel po orožju. Dejanu je vseeno uspelo pobegniti z avtomobilom v smeri mesta, a mu je bil Matjaž takoj na sledi. Lov z avtomobilom, kot smo ga vajeni iz ameriških filmov, se je odvijal skoraj 30 kilometrov. Napadalcu so se nekoliko oddaljili le na Cesti proletarskih brigad v Mariboru, kjer je Matjaž sedel v drugo vozilo in Dejana, takrat že samega v avtomobilu, znova izsledil na avtocesti v Hočah. Tam je vozilo postavil čez cesto, mu zaprl pot in ga prisilil, da je ustavil. Ko je je izstopil, je nanj spet streljal, a mu je z vzvratno vožnjo po avtocesti kljub rani v ledvenem delu telesa uspelo pobegniti. Menda do prve policijske postaje.