Kako je to mogoče?

Pedofil iz zapora poklical v oddajo in se hvalil z zlorabo hčerkic (8)

R.T.
18. 3. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Voditelj oddaje pa moškega ni prekinil. Grozljvo bahanje pedofila je trajalo skoraj pet minut.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Britanski BBC se je znašel na udaru zaradi oddaje, v katero je iz zapora poklical obsojeni pedofil in se hvalil, da sta njegovi 8-letni hčerki uživali, ko ju je posiljeval in da je njuna mama pa je za njegovo početje vedela in se s tem tudi strinjala. Voditelj Allan Beswick je hvaljenje pedofila poslušal skoraj pet minut, zdaj pa se je znašel v težavah in dočakal tudi obisk policije.

Pedofil je v eter celo razlagal, kako je začel snemati spolne odnose z otroci. In ne le to: trdil je, da bi odrasle morali oskrbovati z DVD posnetki seksa z otroci, ker da bi s tem preprečili zlorabe otrok. Dodal je še, da je njegovo delo - snemanje DVD-jev - pravzaprav delo v dobro družbe. 

Na koncu je voditelj vendarle prekinil pogovor: "Ti si odvraten, izgini". Beswick se je naslednji dan opravičil, da ni hitreje prekinil pogovora. BBC Trust pa je po pogovoru, ki se je zgodil 1. marca, začel s preiskavo dogodka. In ugotovitve? Pravijo, da je voditelj kršil uredniška pravila, da je bila presoja 68-letnega voditelja povsem napačna in da moški sploh ne bi smel priti v eter oddaje. Naslednji dan je voditelj dobil še obisk policije, ki so prišli po podatke o klicatelju.