Tomislav Saucha

Zlorabe položaja obtoženi poslanec: »Od nečesa moram živeti«

G.G.
1. 3. 2017, 13.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Hrvaški poslanec Tomislav Saucha, ki je osumljen zlorabe položaja, ko je bil še šef kabineta nekdanjega premierja Zorana Milanovića, se je vrnil v poslanske klopi.

STA
Kruh si služi kot poslanec. Obtožba gor ali dol.

Nekdanji poslanec hrvaške Socialdemokratske stranke (SDP) Tomislav Saucha se je po ždenju v priporu v Remetincu vrnil v Sabor. Ko so ga novinarji vprašali, zakaj se povsem ne posveti tožbi in se še pred rešitvijo primera vrača v poslanske klopi, je odvrnil: »Od nečesa moram živeti. Preživljam se s plačo.«

Saucho je tožilstvo obtožilo ponarejanja potnih nalogov, ko je bil še šef kabineta hrvaškega premierja Zorana Milanovića. Davkoplačevalce naj bi oškodoval za okoli 65.000 evrov.

Pojasnil je tudi, zakaj se je po izbruhu afere izpisal iz SDP. Ne more ignorirati obtožb, ki mečejo črno luč nanj in na stranko, zato se je izpisal iz stranke, v katerih je preživel 17 let. Saucha trdi, da ni kriv in da bo to dokazal v sodnem postopku.

O sami obtožbi Saucha ni veliko govoril. Pravi, da intenzivno sodeluje s svojimi odvetniki. Njegov edini cilj pa je, da pride resnica na dan.