Sum zlorabe položaja

Kriminalisti preiskovali Fištravčevega svetovalca

STA/G.G.
1. 3. 2017, 14.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Mariborski kriminalisti so danes opravili dve preiskavi stanovanja in drugih prostorov ter zbirali dodatna obvestila v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Po neuradnih informacijah Maribor24.si so začasno pridržali svetovalca mariborskega župana Marka Kovačiča, ki so ga medtem že izpustili.

STA
Andrej Fištravec (desno) in Marko Kovačič

Kot so po opravljenih aktivnostih pojasnili na Policijski upravi (PU) Maribor, so kriminalisti hišne preiskave in vse ostale aktivnosti opravili zaradi dodatnih ugotovitev in zbranih obvestil v obravnavani zadevi ter na podlagi usmeritev mariborskega tožilstva.

Zlorabe položaja je po njihovih podatkih osumljena ena odgovorna oseba družbe, ki je zlorabila svoj položaj tako, da se je zato, da bi sebi in svoji družbi pridobila premoženjsko korist, dogovorila s svojim poslovnim partnerjem, da mu bo dobavila blago in v ta namen tudi izstavila ustrezne poslovne listine. To naj bi osumljeni storil kljub temu, da je vedel, da blaga ne bo nikoli dobavil, zaradi česar je nastala velika premoženjska škoda.

Na PU Maribor so ob tem še potrdili, da so v času preiskav eno osebo pridržali, vendar so, ker so današnje aktivnosti kriminalistov v zvezi s tem že končane, pridržanje tudi že odpravili.