Video prenosi posilstev

70-letnik naročil spolno zlorabo 346 otrok

S.R.
1. 3. 2017, 13.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Københavnu se je včeraj začelo sojenje 70-letniku, ki ga obtožujejo naročila posilstev oz. spolnih zlorab 346 filipinskih otrok.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Upokojenec iz Brøndbyja je obtožen, da je naročil in plačal video prenose spolnih zlorab otrok, ki jih je nato v živo spremljal prek spleta. Tožilka Helene Brædder je na sojenju dejala, da gre za izjemno resen primer, saj je govora o v živo predvajanih posilstvih otrok, ki so se dogajala v razponu več kot petih let. Razen občasnega šepetanja s svojim odvetnikom je obtoženi prvi dan sojenja vseskozi molčal. Pričakuje se, da bo najresnejše obtožbe zanikal.

»Obtoženi kot kaže priznava, da je te prenose spremljal v živo in da so bile osebe v njih v nekaterih primerih mlajše od 18 let. Po drugi strani zanika, da so bile udeležene tudi osebe, mlajše od 12 let, ter da so prenosi vključevali posilstva,« je dejala Trine Maria Ilsøe z državnega radia DR.

Pravni postopek naj bi temeljil zlasti na pogovorih, ki jih je 70-letnik prek družbenih omrežij opravil z ljudmi, ki so snemanja organizirali na Filipinih. Tožilstvo je sodišču predložilo šest svežnjev z listinami, ki vključujejo prepise njegovih pogovorov s facebooka in prek Skypa. Sodišče je skupaj prejelo 4.708 dokumentov.

Na včerajšnji obravnavi so nastopili tudi dve priči, strokovnjak s področja informacijske tehnologije in strokovnjak Interpola, ki je pojasnil fenomen v živo predvajane otroške pornografije.