Policijski lov

Vijugal po cesti in se upiral policajem

S.R.
1. 3. 2017, 11.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policisti Policijske postaje Krško so včeraj ponoči med kontrolo prometa v okolici Krškega opazili voznika osebnega avtomobila, ki je med vožnjo vijugal po vozišču in večkrat zapeljal na nasprotni pas.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o varstvu javnega reda in miru 
za omenjene kršitve določata globo v višini 2730 evrov. Vozniku motornega 
vozila se izreče tudi 23 kazenskih točk. 

Policisti so se pognali za 49-letnim nevarnim voznikom in ga z uporabo signalov poskušali ustaviti, vendar jih ta ni upošteval, še več, hitrost vožnje je pospešil ter z nevarnim vijuganjem nadaljeval. Ustavil se je šele v Dolnjem Brezovem, kjer se je policistom naprej upiral. Med postopkom jim ni izročil dokumentov, ves čas pa jih je žalil in jim grozil. Zaradi očitnih znakov opitosti so mu odredili preizkus, ki pa ga je v svojem slogu odklonil. Ker je obstajal sum, da bo z vožnjo nadaljeval, so mu odredili pridržanje, lump pa z nedostojnim in agresivnim vedenjem ni odnehal. Da bi ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje, so morali policisti uporabili prisilna sredstva. Zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov ter kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog, na sodišče pa bodo naslovili obdolžilni predlog.

V zadnjih dneh več vlomov in tatvin

Med 26. 2. in 28. 2. je v naselju Ob potoku v Novem mestu nekdo vlomil v leseno brunarico in odtujil elektro material. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov. V kraju Mali Orehek pa je včeraj neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo ter odtujil zlat nakit in bančno kartico. Škode je za okoli 1800 evrov.

Na parkirnem prostoru na Rožni ulici v Trebnjem je včeraj okoli desete ponoči nekdo iz tovornega vozila odtujil dve motorni žagi ter lastnika olajšal za 800 evrov. Danes zjutraj pa je oškodovanec policiste obvestil, da je prav tako v Trebnjem nekdo ponoči s parkirnega prostora odtujil osebni avtomobil Volkswagen touran, 2,0 TDI, bele barve, letnik 2009, registrskih oznak NM FJ 131.