Serijska vlomilca

Televizor ukradli v Sežani, našli pa na Kosovu

G.G.
1. 3. 2017, 10.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Sežani so v začetku leta serijsko vlamljali. Policisti so pred dnevi prijeli tatiča.

PU Koper
Zbirka ukradenih predmetov.

Za vlomi naj bi stala 24-letni Sežančan in 33-letni Ptujčan. Kradla sta iz štirih gostinskih lokalov, sežanske knjižnice in še nekega poslovnega prostora. S seboj sta jemala računalniško opremo, televizijske sprejemnike, cigarete in alkoholne pijače.

Policisti so med hišno preiskavo stanovanja v Sežani našli ukradene predmete, po stanovanju pa se valjalo še nekaj konoplje, ki sta jo dobila v zamenjavo za ukradene predmete.

V kriminalističnipreiskavi je bilo ugotovljeno, da je 33-letni Ptujčan vlomil še v dva avtomata za tople napitke in v dve kleti v stanovanjskem bloku v Sežani. Iz ene kleti je ukradel več kosov električnega orodja.

Oba osumljencasos kazensko ovadbo za 10 vlomov predstavili preiskovalnisodnici, ki je zoper Ptujčanaodredilapripor, Sežančana pa je izpustila na prostost.

Vedeli, da kupujejo ukradene predmete

In kaj je z ukradenimi predmeti? Nekatere sta že prodala naprej, policisti pa so večino uspeli pridobiti in vrniti oškodovancem. Med njimi tudi TV sprejemnik, ukraden iz gostinskega lokala, kije bil že na Kosovu. 

Za tri osebe, za katere so policisti ugotovili, da so kupovale ukradenepredmete , so na tožilstvopodali kazenske ovadbe za kaznivo dejanje prikrivanja. Enega od njih, doma s Krasa, so policisti kazensko ovadili tudi za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.