Zagate

Odhod Prevca in svetovno prvenstvo z neuporabnimi dresi

T.L.
1. 3. 2017, 10.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Slovenska reprezentanca v Lahtiju z neuporabnimi dresi, zato bodo nosili stare.

Profimedia
Domen Prevc je že doma.

Slovenski skakalci na svetovnem prvenstvu v Lahtiju (zaenkrat) ne blestijo. Potem ko je trener Goran Janus domov poslal Domna Prevca, bodo ob Petru skakali še Jernej Damjan, Anže Lanišek in Jurij Tepeš.

Skakalcem se sezona ne odvija po načrtih, poleg vsega pa imajo težave tudi z novimi skakalnimi dresi, ki so za skakalce zelo pomembni, očitno pa so slovenski orli dobili neuporabne drese, narejene iz slabih materialov, poroča MMC in ob tem navaja pojasnilo strokovnega komentatorja na TV SLO Jelka Grosa: "Blago je velika penasta kocka, ki jo žagajo dobesedno na tanke rezine kot salamo. Že pri kocki proizvajalec nikoli ne more zagotoviti, da bo dobil enakomerno propustnost. Tako je lahko cela bala pene zanič. Ponavadi se vse skupaj ugotovi šele v zraku."

"Samo eni izdelujejo material. Ena bela bala lahko pride zelo dobra, naslednja bela bala pa je lahko popolnoma drugačna, kar se je zdaj zgodilo pri nas. Če se ti to zgodi, si, po domače povedano, oplel. Nič ti ne more več pomagati," je povedal Jernej Damjan. Včeraj je v zadnjem poskusu skočil z bivšim tekmovalnim, ki pa je, kot je Damjan povedal za Delo, deloval bistveno bolje od obeh novih in je izboljšal svoj skok za kar nekaj pomembnih metrov.

Slovenci si bodo tako zdaj pomagali s starimi dresi, s katerimi so skakali po novoletni turneji.