Grozljivka med igro

Moravske Toplice: dveletnika po nesreči ustrelil v glavo

Gabrijel Toplak
1. 3. 2017, 09.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Otrok naj ne bi bil več v smrtni nevarnosti. Policija zadevo obravnava kot sum storitve povzročitve splošne nevarnosti.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Iz občine Moravske Toplice, natančneje iz vasi Bogojina, je v ponedeljek popoldne prišla pretresljiva novica o dogodku, ki bi se kaj hitro lahko končal tudi tragično. S Policijske uprave (PU) Murska Sobota so sporočili, da se je dveletni otrok poškodoval s strelnim orožjem.

Takojšnja zdravniška pomoč

Kot je pojasnila tamkajšnja predstavnica za odnose z javnostmi Suzana Rauš, so bili policisti tega dne obveščeni o dogodku, v katerem je bil s štartno pištolo poškodovan otrok. »Otroku je bila nudena zdravniška pomoč, policisti pa zadevo obravnavamo kot sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti,« je zapisala Rauševa.

Je že na otroškem oddelku

Kako je prišlo do nesreče. Otroka naj bi našla predelano štartno pištolo na bližnjem smetišču. Dedek ju je opazil in želel pištolo pospraviti, ko je naenkrat počilo. Fantka so medtem že operirali.

Za Svet24 je spregovorila babica poškodovanega otroka. "Zgodilo se je v takšni naglici, da nihče od nas ni nič videl. Mislili smo, da je otroška pištola, saj je bila videti kot igrača. Našel jo je na bližnjem smetišču, tam je bila zdavnaj odvržena in je bila z drugimi odpadki vred pripravljena za odvoz na deponijo. Res ne vem, kako se je to lahko zgodilo,« je dejala babica.

Več pa si preberite v današnji izdaji časnika Novice Svet24.