Rojena na Kosovu

Brata pripravljala napad na nakupovalno središče

J.P./STA
23. 12. 2016, 07.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Posebne policijske enote so v mestu Duisburg na zahodu Nemčije prijele dva brata zaradi suma, da sta pripravljala napad na nakupovalno središče v Oberhausnu, je danes sporočila policija. Gre za 28 in 31 let stara brata, ki sta bila rojena na Kosovu.

Profimedia
Posebne policijske enote so v mestu Duisburg na zahodu Nemčije prijele dva brata zaradi suma, da sta pripravljala napad na nakupovalno središče v Oberhausnu.

Policija je dodala, da sedaj intenzivno preiskujejo, kako daleč so bile priprave na napad in ali je bilo vpletenih še več ljudi.

Do aretacije prihaja medtem, ko policija nadaljuje iskanje 24-letnega Tunizijca Anisa Amrija, ki je glavni osumljeni za napad na božično tržnico v Berlinu v ponedeljek zvečer, v katerem je bilo ubitih 12 ljudi.

Tožilstvo je v četrtek potrdilo, da so v tovornjaku, s katerim je zapeljal v množico na sejmu, našli njegove prstne odtise in da je torej zelo verjetno napadalec. Tiralico za njim so razpisali že v sredo in ponudili 100.000 evrov nagrade za informacije, ki bi vodile do njegovega prijetja.