Novi stari osumljenci

Je Madeleine McCann izginila, ker jih je zmotila?

R.T.
29. 4. 2016, 09.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Preiskovalci se primera izginule Madeleine McCann lotevajo z novega kota, a ne ravno. Spet sumijo že izprašano skupino roparjev.

Wikipedia
Maddeleine McCann je izginila 3. maja 2007.

Sir Bernard Hogan-Howe, šef Scotland Yarda, je pred dnevi dejal, da bi lahko preiskavo zaključili v nekaj mesecih. Tokrat se bo odvijala okoli skupine tatov, med katerimi sta bila tudi 16-letni najstnik in moški, ki je delal v portugalskem letovišču Mark Warner, ko je Madeleine McCann leta 2007 izginila. Policisti sumijo, da so deklico odnesli, ker jih je zmotila pri njihovih "opravkih".

Madeleine je imela le tri leta, ko je 3. maja leta 2007 izginila na Portugalskem, ker je dopustovala njena družina. Preiskovalcem do danes ni uspelo najti niti enega sledu.

Preiskovalci so se tatovom posvetili na podlagi telefonskih klicev, zaradi katerih so posumili, da bi lahko bili vpleteni v izginotje takrat triletne deklice. Pojavila pa se je že težava: britanski preiskovalci do osumljencev ne morejo, saj so jim dostop preprečili portugalski kolegi, češ da nimajo dejanskih dokazov.

Tam so ropali, to pa je tudi vse

Osumljenci so v predhodnih zaslišanjih priznali, da so ropali v letovišču, kjer je bila nastanjena družina McCann, a da z izginotjem nimajo nič.