Svet

Posilil desetletno deklico

Urban Klančnik
29. 2. 2016, 06.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pred kratkim smo poročali o tem, kako je policija v uspešni akciji aretirala 35-letnika z Reke, ki je napadel več kot 400 deklic. Zdaj pa na plan prihajajo gnusne podrobnosti.

Pedofil je na Reki deloval vsaj od leta 2008, pri njem pa so našli na tisoče datotek, povezanih s pedofilijo.

O tem, kako je njeno hčerko preko spleta napadal zaenkrat neimenovani pedofil, je spregovorila mati ene do deklic. »Vsake toliko časa pregledam sporočila svoje hčerke, ki je stara dvanajst let,« je dejala mati in dodala, da je grozljivo, kako je pedofilu uspelo prevarati tudi njo. »Predstavil se je kot dvanajstletnik. Prvih nekaj sporočil je bilo čisto normalnih. Pisal je točno tako, kot bi to počel dvanajstletni deček. Vprašal jo je, ali ima fanta, in ji dejal, da je zelo lepa. Vse skupaj se mi je zdelo nedolžno čebljanje mladega fanta. Vse skupaj sem pripisala otroški simpatiji in kar malce pozabila na vse skupaj,« je povedala dekličina mati. V resnici je šlo za pretkanega spolnega napadalca, ki je na takšen način v svoje mreže spravil več kot 400 deklic iz Hrvaške. Niti ena ni bila starejša od 17 let.

Moški je fotografije, ki so mu jih deklice pošiljale, preprodajal, posilstva deklic pa je tudi snemal. 

POČASI PRIDOBIVAL ZAUPANJE

Pedofil se je, kot smo že poročali, predstavljal za vrstnika svoje žrtve in sprva so bila njegova sporočila preko spleta povsem običajna. Ampak moški je preko teh vprašanj počasi pridobival informacije, recimo o tem, kam žrtev hodi v šolo, kje živi. Ko se je žrtev nekoliko sprostila, pa je šel še korak dlje in počasi so njegova sporočila postajala čedalje bolj erotična. »Po določenem času jo je začel spraševati, ali je že spala s kom. Mojo hčerko je poskušal prepričati, da bi se gola fotografirala zanj. Vprašal jo je tudi, ali ima kakšne prijateljice, ki bi spale z njim, in tako naprej,« je nadaljevala skrušena mati.

VEČ PROFILOV

Pedofil je v glavnem deloval preko družbenega omrežja Facebook, na katerem je imel ustvarjenih več profilov. To pomeni, da je lahko svoje žrtve napadal z različnih profilov. In najhujše je dejstvo, da je bil moški dovolj spreten, da so se deklice dejansko zaljubljale vanj, kar je seveda izkoriščal.

Mati dvanajstletnice: "Bojim se, da je z aretacijo tega moškega umaknjen samo majhen kamenček v mozaiku mednarodne pedofilske naveze."

SREČANJE V ŽIVO

»Po nekaj tednih je moji hčerki predlagal, da bi se srečala v živo. Rekel ji je, da je prišel na počitnice v mesto in da bi jo rad srečal. Čeprav je hčerka mislila, da gre za dečka njenih let, na srečo na srečanje ni pristala. Po določenem času je namreč videla, da se z njim ne more pogovarjati o normalnih stvareh, zato je njegov profil zablokirala. Kolikor vem, vse deklice niso imele te sreče. Policist mi je neuradno povedal, da je moški vsaj eno deklico zvabil v avtomobil in z njo imel spolne odnose. Stara naj bi bila le deset let,« je še povedala mati in dodala, da je njeno hčerko pedofil napadal kar osem mesecev.