Slovenija

Dan D za Renato Brunskole

P.R.
29. 2. 2016, 06.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Rdečega križa Slovenije (RKS) bo na današnji izredni seji odločal o predčasni razrešitvi generalne sekretarke Renate Brunskole. Njeno razrešitev je pred mesecem dni predlagala predsednica RKS Nataša Pirc Musar.

sta
Njeno razrešitev je pred mesecem dni predlagala predsednica RKS Nataša Pirc Musar.

Arsen Perić/M24
Pirc Musarjeva, ki je predlagala razrešitev Brunskoletove, je vodenje RKS prevzela konec junija lani.

Pirc Musarjeva je nedavno dejala, da je razrešitev generalne sekretarke predlagala, ker z njenim delom ni zadovoljna, saj po njenem mnenju dela vodje strokovne službe ne opravlja na način, ki bi omogočal uresničitev programa oziroma vizije, ki jo je predstavila zboru članov in za katero se je zavezala, da jo udejanji. Neaktivnost generalne sekretarke na področju načrtovanja in realizacije aktivnosti za uresničitev vizije po mnenju Pirc Musarjeve ogroža pravočasno izvrševanje finančnega načrta. Brunskoletova sicer v minulih dneh izjav na to temo ni dajala, tudi Pirc Musarjeva v zadnjih dneh ni želela povedati kaj več o konkretnih očitkih Brunskoletovi, dejala je le, da od ponedeljkove seje pričakuje, da "se bo spoštovala volja zbora članov".

Neaktivnost ogroža pravočasno izvrševanje finančnega načrta.

ŠPEKULACIJE

V tem času so se sicer pojavile tudi številne špekulacije o domnevni privatizaciji Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič, za čemer naj bi stala Pirc Musarjeva. Sama je navedbe ostro zanikala, zanikali pa so jih tudi na RKS, kjer so poudarili, da je zdravilišče in letovišče biser Rdečega križa, ki si zasluži takšno spremembo organiziranosti, ki mu bo omogočila dobičkonosno delovanje in bo v kakršnikoli statusni obliki v stoodstotni lasti RKS. Tako ustvarjeni morebitni presežki pa se prelivajo nazaj v humanitarno dejavnost.