Svet

'Bolje je umreti, kot biti mama teroristke'

G.G.
27. 11. 2015, 17.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Mati 20-letne Rusinje Fatime Dzharfarove je spregovorila o tem, kako je hčerki poskušala preprečiti odhod v Sirijo.

Džihadisti so zmešali glavo tudi prikupni Fatimi Dzharfarovi.

Fatima je razburila rusko javnost, ko je v enem od zadnjih posnetkov, ki jih objavlja na spletu, poveličevala »mučenike«, ki so odgovorni za pokol v Parizu.

Njena mati, 40-letna Shakhla Bochkaryova, se je nato odločila, da z javnostjo deli težave, ki jih je imela s hčerko. Med drugim jo je celo privezala k radiatorju, da bi ji poskušala preprečiti odhod iz hiše in pobeg k džihadistom v Sirijo.

Pot do njene radikalizacije se je začela na fakulteti, kjer je spoznala Abdullaha, gorečega pristaša islamskih skrajnežev. Abdullah in Fatima sta se želela poročiti, a jima Shakhla ni dala blagoslova, saj je bil Abdullah že poročen.

Ko je hčerko zaprla v stanovanje, ji je ta zabrusila, da jo bodo rešili njeni »bratje«. »Ubila bom nevernike, takšne, kot si ti. Z nožem jim bom rezala glave,« so bile besede Fatime, kot se jih spominja Shakhla.

In ko se Fatima nekega dne ni vrnila domov, je njena mati vedela, da je pobegnila k zlobnežem. »Bolje je umreti kot biti mati teroristke. Ne morem verjeti, kakšna pošast je nastala iz moje hčerke,« je zgodbo zaključila razočarana mati.