Svet

Putin na rojstnodnevni hokejski tekmi zabil sedem golov

STA
7. 10. 2015, 20.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ruski predsednik Vladimir Putin se je danes na svoj 63. rojstni dan udeležil hokejske tekme v ruskem Sočiju, kjer je zaigral za ekipo Zvezde NHL (nočna hokejska liga). S sedmimi goli, ki jih je zabil nasprotnikom - hokejski ekipi NHL, je Putin znatno prispeval k zmagi svoje ekipe, ki je nasprotnike z rezultatom 15:10 tako premagala za pet golov.

Twitter

Tri gole je Putin zabil v prvi tretjini, enega v začetku druge tretjine, še tri pa je dal v zadnji tretjini tekme, je poročala ruska tiskovna agencija Ria Novosti.

V njegovi ekipi so med drugim zaigrali obrambni minister Sergej Šojgu in upokojeni hokejski zvezdi, Pavel Bure ter Vjačeslav Fetisov.

Že dopoldne je sicer Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov napovedal, da bo predsednik svoj rojstni dan obeležil tako, da bo odigral hokejsko tekmo "s starimi prijatelji, z znanimi veteranskimi igralci".

Že maja je Putin odigral podobno tekmo z ruskimi hokejskimi legendami in zabil osem golov, še navajajo ruski mediji.

Nočna hokejska liga (NHL) je bila na Putinovo pobudo in ob podpori veteranov ruskega hokeja ustanovljena leta 2011. Njena osnovna naloga je vzpodbuditi odrasle k športnemu udejstvovanju, popularizaciji hokeja ter oblikovanje skupnosti privržencev hokeja.

Putin, sicer vsestranski športnik in navdušen judoist, je lani svoj rojstni dan praznoval z devet kilometrov dolgim izletom po sibirski tajgi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.