Slovenija piha

Policisti vam lahko izročijo kupon

R.T.
8. 11. 2017, 10.53
Posodobljeno: 8. 11. 2017, 10.56
Deli članek:

V kritičnih tednih, in teden pred martinovim velja za kritične, policisti pripravijo posebne akcije na naših cestah.

Arhiv Svet24

Če vas od ponedeljka do nedelje policisti ustavijo in preverijo stopnjo alkohola, ki se pretaka po vaših žilah, imate možnost za nagrado. Če boste “napihali” 0,0, vas bodo nagradili s kuponom, s katerim si lahko na na www.nulanula.si od 12. novembra naprej prislužite vstopnice za skupni koncert Policijskega orkestra in skupine Tabu. Koncert bo 28. novembra 2017 v Festivalni dvorani v Ljubljani.

V tednu pred martinovim bodo aktivnosti akcije Slovenija piha 0,0 tudi tokrat usmerjene v bližino gostinskih lokalov, zabaviščnih prostorov in krajev, kjer se zadržuje večje število ljudi.

Akcijo Slovenija piha 0,0 organizirajo Ministrstvo za zdravje v sodelovanju s Policijo, pristojnimi inšpekcijskimi službami in nevladnimi organizacijami že drugič zapored.

Mladi najpogosteje pijani za volanom

Na slovenskih cestah približno vsaka deseta prometna nesreča nastane kot posledica vožnje pod vplivom alkohola, slednji pa botruje vsaki tretji prometni nesreči s smrtnim izidom. Lani so alkoholizirani udeleženci povzročili 41 smrtnih prometnih nesreč in 1009 prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. Največ prometnih nesreč pod vplivom alkohola se sicer zgodi ob koncih tedna ter v poznih nočnih in zgodnjih jutranjih urah. Najpogostejši povzročitelji prometnih nesreč pod vplivom alkohola so stari med 24 in 34 let.