Brez izhoda

Enoletnemu sinčku prerezala vrat, da na njem ne bi »eksperimentirali« zdravniki

R.T.
8. 11. 2017, 11.05
Posodobljeno: 8. 11. 2017, 11.08
Deli članek:

Komaj leto dni star Dylan, ki se je rodil s hidrocefalusom, je ležal v bolnišnici in čakal na operacijo, ko je ponj prišla mati in ga odpeljala.

Youtube
Katharina je zavračala uradno medicino.

Katharina Katit-Staeheli je iz otroške bolnišnice v Zürichu na skrivaj odvlekla svojega enoletnega sina, ki je trpel za hidrocefalusom, boleznijo, pri kateri se v lobanjski votlini čezmerno nabira cerebrospinalni likvor. Čeprav je nujno potreboval operacijo, je z njim zbežala v Španijo, kjer se je nato skoraj en mesec skrivala. Januarja 2014 so jo v nakupovalnem centru opazili pripadniki španske Guardie Civil, ki so jo nemudoma pridržali. Sledila je krvava drama.

Ko je Dylan v bolnišnici čakal na pregled, sta na Katharino v drugi sobi pazila policista. Prosila ju je, če bi lahko sinčka umila, kar sta ji tudi dovolila. Ko ga je slekla, je pograbila nož in mu prerezala vrat. Nato je poskušala končati še svoje življenje, vendar vbod v vrat ni bil usoden.

Brez izhoda

Katit-Staehelijeva je pred enim tednom na sodišču v španskem mestu Elche zločin priznala, psihiatrični izvedenec pa je ocenil, da trpi za osebnostno motnjo in da ni videla »drugega izhoda.« Čeprav se zločina ni natančno spominjala, je na sodišču opisala strah pred tem, da bi ji zdravniki Dylana odvzeli in »na njem izvajali poskuse.« Priznala je še, da je zelo skeptična glede uradne medicine in zdravnikov. Raje daje prednost homeopatiji ter tradicionalni indijski in kitajski medicini, je pojasnila. Povedala je še, da je sinčka v Zürichu ugrabila, ker so ji zdravniki povedali, da potrebuje slikanje z magnetno resonanco.

Sodnik jo je obsodil na 11 let zapora.