Friedrich na begu

Se je dvakratni morilec pogreznil v zemljo?

G.G.
8. 11. 2017, 09.56
Posodobljeno: 8. 11. 2017, 09.56
Deli članek:

Avstrijski policisti že enajst dni intenzivno iščejo 66-letnega Friedricha Felzmanna, ki ima na vesti življenje dveh sosedov?

Profimedia
Fotografija je simbolična

Policisti so prečesali stavbe, gozdove, jame in grabne v širši okolici vasi Stiwoll v bližini Gradca, kjer je Friedrich Felzmann ustrelil 55-letno Adelheid in 64-letnega Gerharda. Preverjali so tudi informacije, ki so nakazovale, da bi se lahko morilec nahajal na drugih delih Avstrije. Iskali so v okolici Gradca, Linza, nekdo je sporočil, da je podobno osebo videl v Amstettnu (kjer je živel tudi zloglasni Joseph Fritzl). Niso ga našli. Je nemara ponoreli upokojenec storil samomor? Policije meni, da ne in tudi deluje v tej smeri.

Kleinezeitung poroča o morebitni novi sledi. V soboto zvečer je nekdo vlomil v kmetijo v bližini Stiwolla in iz hladilnika vzel nekaj hrane. Je bil to Friedrich, ki si je poiskal nekaj za pod zob?

Včeraj so policisti postopali tudi po Stübingu - muzeju na prostem, kjer je predstavljena zgodovina življenja kmetov v Avstriji. Felzmann je namreč občasno predstavljal svojo čebelarsko dejavnost v tem muzeju na prostem, pomagal pa je tudi pri vzdrževanju tamkajšnjih objektov. Muzej je v tem letnem času zaprt in Friedrich bi se lahko zatekel v kakšno hiško. Ne, specialci niso našli nobenega sledu za morilcem. Iskanje se nadaljuje.

• Je imel ponoreli Friedrich spisek za odstrel?