Morilec na begu

Je imel ponoreli Friedrich spisek za odstrel?

G.G.
31. 10. 2017, 13.31
Posodobljeno: 31. 10. 2017, 13.33
Deli članek:

V širši okolici vasi Stiwoll velja izredno stanje. Okoli 300 policistov išče dvakratnega morilca Friedricha F., ki bi lahko bil oborožen in nevaren.

Graška policija
Dvakratni morilec Friedrich F.

66-letni Friedrich je v nedeljo dopoldne v zasedi pričakal sosede in na njih streljal. Ubil je 55-letno Adelheid in 64-letnega Gerharda, medtem ko je 68-letna soseda hudo poškodovana. Po umoru se je odpeljal v svojim kombijem, ki so ga včeraj našli v bližnjem gozdu.

Kje je ponoreli Friedrich? Lahko bi storil samomor, se kam zatekel in prežal na nove žrtve. Možak je namreč svojeglav. Vaščani so ga poznali kot nergača, ki je grozil vsevprek, vseskozi pa je bentil čez državo, stranke in sodstvo.

Iz zasede ustrelil sosede in pobegnil! Policisti našli njegov kombi

Išče ga 300 policistov

Že od ranega jutra Friedricha išče okoli 300 policistov. Preiskujejo gozdove, gozdičke, mostove, hiše, kmetije, pasje ute, nebo preletavajo helikopterji. Obenem pa policisti pazijo še na morilčeve sosede in občinske ter državne urade v širši okolici Gradca in Celovca.

Med vaščani so se razširile tudi govorice, da naj bi imel Friedrich doma spisek ljudi za "odstrel". Policija tega ni potrdila.