Čakanje in strpnost

Prometni režimi na dan mrtvih

zf
30. 10. 2017, 21.30
Deli članek:

Bliža se dan spomina na mrtve in čas, ko bodo ceste okoli pokopališč bolj obremenjene kot po navadi. Da se boste izognili dolgemu čakanju in slabi volji na cesti, smo preverili, kje vse bodo spremenili prometni režim.

Bobo
Ljubljanske Žale vsako leto obišče na tisoče ljudi.

Grobovi naših pokojnih se bodo v prihodnjih dneh šibili pod težo prižganih sveč, ikeban in drugega nagrobnega okrasja. Veljal pa bo tudi spremenjen prometni režim. Preverili smo prometne ureditve v večjih slovenskih krajih.

Ljubljana

Pri Cerkvi Svetega križa pri Žalah bo starejšim in invalidom na voljo električno vozilo za prevoz do grobov.

Na območju ljubljanskih Žal bo veljala začasna posebna prometna ureditev, in sicer v skladu s potrjenim prometnim elaboratom bodo zagotovili postavitev in odstranitev začasne prometne signalizacije. Promet na Tomačevski cesti do upepeljevalnice (parkirišče 5) bo urejen enosmerno, na predelu Clevelandske ceste bo potekal dvosmerno. Promet na Dečkovi in Koželjevi ulici bo na odseku od Kranjčeve ulice proti Tomačevski cesti urejen enosmerno, prav tako na cesti med krožiščema Žale in Koželjeva proti Žalam.

Parkiranje za vozila bo brezplačno, a voznike prosijo, da parkirajo le na urejenih površinah. Invalidom in starejšim osebam bo na parkirišču pri Cerkvi Svetega križa na voljo električno vozilo za prevoz v bližino grobov.

Mestni avtobusi pa bodo ta dan vozili po prilagojenem voznem redu.

Maribor

Mestni promet bo v Mariboru z izrednimi avtobusnimi linijami, vsakih 20 minut, omogočal boljši dostop do pokopališč.

V Mariboru bo prometni režim spremenjen v okolici pokopališč Pobrežje in Gorca, v Malečniku, in sicer prav tako jutri in v sredo. Za ves promet bo zaprt del Ceste XIV. divizije, med Osojnikovo in Šolsko ulico, do srede do 23. ure. Na delu Ceste XIV. divizije med Osojnikovo ulico in Ulico bratov Greifov bodo uvedli začasni enosmerni prometni režim – v smeri od Osojnikove ulice proti Ulici bratov Greifov. Cesta Hrenca–Malečnik, ki vodi do pokopališča Gorca v Malečniku, bo v sredo od 6. do 21. ure urejena za enosmerni promet od križišča v Hrenci proti križišču v Malečniku. Za boljši dostop do pokopališč pa poskrbljeno tudi z izrednimi avtobusnimi linijami – na 20 minut do pol ure.