Svetovni podvigi

Po prekrokani noči sta končala v bolnišnici

S.S.
30. 10. 2017, 21.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Dreamstime
Fotografija je simbolična

10 V okolici Trebnjega je nekdo iz delavnice ob hiši ukradel varilni aparat in dve motorni žagi.

9 V Arji vasi so nepridipravi s parkiranega avtomobila ukradli vse štiri pnevmatike s platišči, jeklenega konjiča pa so ob straneh tudi poškodovali z »neznanim ostrim predmetom«.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Na počivališču v Lukovici so policisti obravnavali drzno tatvino: neznani storilec je Romunu, ki je spal v nezaklenjenem avtu, z armaturne plošče ukradel denarnico.

6 Ljubljanski policisti so na betonski ploščadi Trga republike razstrelili zapuščeni kovček in ugotovili, da v njem ni bilo nevarnih snovi, ampak oblačila.

5 V Mirni Peči je lopov skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pogrešajo nakit in puško. Škode je za približno 3000 evrov.

4 Na gradbišču v Vrbnem so vandali s sprejem popisali delovni stroj, prenosne sanitarije in zabojnik za shranjevanje orodja. Po oceni lastnika je škode za približno 2000 evrov.

3 Iz skladišča v Višnji Gori je nekdo ukradel več kratkih majic.

2 Primorski policisti so na psihiatrijo pospremili 36-letnika, ki je moškemu, ki je s kombijem v trgovino dostavljal blago, za nekaj časa ukradel vozilo, nato pa ga je še napadel.

1 Trboveljski policisti so obravnavali pretep med pivskima kolegoma, ki se je zgodil po prekrokani noči v stanovanju enega od vpletenih. Pijančka sta se, kot je to v navadi, najprej zapletla v verbalni obračun, ki pa se je za oba končal v trboveljski bolnišnici, na srečo le z lažjimi poškodbami. Po opravljeni preiskavi zoper pretepača sledi ustrezen ukrep.