Slovenija

Mladinke na gasilski olimpijadi osvojile bronasto medaljo

R.T.
14. 7. 2017, 19.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Mladinke PGD Andraž nad Polzelo iz Gasilske zveze Žalec so na 21. mladinski gasilski olimpijadi v avstrijskem Beljaku dosegle odlično tretje mesto.

Gasilska Zveza Žalec
Dobitnice bronaste medalje.

Slovenske barve brani 206-članska gasilska reprezentanca, ki se je v nedeljo okoli pol dvanajste ure dopoldan z zbirnega mesta na Voklem pri Kranju odpravila proti Beljaku, kjer med 9. in 16. julijem 2017 poteka letošnja gasilska olimpijada. Do srede so potekali treningi, v četrtek mladinsko tekmovanje, v petek in soboto pa člansko.

Razen tekmovalnih enot na olimpijadi sodelujejo tudi slovenski priznani gasilski sodniki ter vodstvo reprezentance, kot tekmovalci pa so se gasilske olimpijade udeležili:

Mladinci: PGD Drenov Grič - Lesno Brdo;
Mladinke: PGD Drenov Grič - Lesno Brdo, PGD Andraž nad Polzelo;
Člani A: PGD Žažar, PGD Hmeljčič, PGD Tinje, PGD Starše, PGD Oplotnica;
Članice A: PGD HAJDOŠE, PGD ŠMARTNO NA POHORJU;
Člani B: PGD Hajdoše, PGD Šmartno na Pohorju, PGD Kebelj, PIGD Krka Novo mesto;
Članice B: PGD Hajdoše;
Poklicni člani A: PIGD Krka Novo mesto.

Sprejem naših odličnih mladink bo to nedeljo, 16. julija 2017 pri gasilskem domu v Andražu nad Polzelo predvidoma po 14. uri. Točna ura sprejema bo sporočena naknadno.

Gasilska Zveza Žalec vse morebitne udeležence sprejema vljudno naproša, da udeležbo do 15. ure v soboto potrdijo prek elektronskega naslova mediji@gz.zalec.org ali na telefonsko številko 051 38 28 85.