Reke prestopile bregove

FOTO: Padavine bodo ponoči ponehale, nekatere reke še naraščajo

S.R./STA
19. 11. 2016, 19.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Obilne padavine, ki so danes zajele večji del države, bodo ponoči večinoma ponehale. Na Vipavskem že ves dan poplavlja reka Vipava, v manjšem obsegu se razliva tudi reka Ljubljanica na območju vsakoletnih poplav.

Bobo
Polna struga Selske sore v Zeleznikih.

Danes zvečer je pričakovati naraščanje rek tudi drugod po državi.

Razmere na Vipavskem, kjer reka Vipava in njeni pritoki poplavljajo in še naraščajo, se bodo začele umirjati proti jutru, napovedujejo na Agenciji RS za okolje. Ostale reke v Posočju in v Brdih, ki so v preteklih urah močneje narasle, se počasi umirjajo. Reka Sora s pritoki in druge reke na Gorenjskem močneje naraščajo in se lahko v prihodnjih urah razlijejo na območju pogostih poplav. 

V nedeljo se bodo hidrološke razmere po državi pričele umirjati. Naraščale bodo še reke s kraškim zaledjem.

Zvečer bodo naraščale tudi reke drugod po državi. Pri tem se lahko posamezne reke razlijejo na območju pogostih poplav. Ob intenzivnih krajevnih padavinah lahko hitro porastejo tudi posamezni manjših vodotoki in hudourniki, zlasti na širšem območju osrednje Slovenije.

Reka Ljubljanica se razliva v manjšem obsegu na območju vsakoletnih poplav. V večernih urah bo poplavila tudi Sava v srednjem toku, na izpostavljenih mestih ob strugi.