Napoved

Padavine bodo večinoma ponehale

S.R./STA
19. 11. 2016, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nad severno polovico Evrope vztraja obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta je od severozahoda dosegla naše kraje in se bo proti večeru umikala naprej proti severovzhodu. Nad našimi kraji bodo prevladovali vlažni in razmeroma topli vetrovi južnih smeri.

Profimedia
Vikend se začenja z deževjem in nižjimi temperaturami.

Do večera bo predvsem v zahodni, južni ter deloma v osrednji Sloveniji še močneje deževalo. Ob tem bodo še vedno naraščale meteorne vode in vodotoki, možna so tudi razlivanja. 

Obeti

Jutri bo na severovzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod bo večinoma oblačno, predvsem v Posočju in ponekod v južni Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, ob morju do 11 stopinj Celzija, , najvišje dnevne temperature pa bodo od 11 do 16 stopinj Celzija. 

V ponedeljek in torek bo na vzhodu delno jasno, drugod bo večinoma oblačno, v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo. 

Napoved za sosednje pokrajine

V noči na nedeljo bodo padavine povečini ponehale, le v sosednjih pokrajinah Italije in Hrvaške bo občasno še deževalo. Jutri bo pretežno oblačno, v Gorskem Kotarju, Kvarnerju in tudi ponekod v Istri bo občasno še deževalo, več sonca pa bo v krajih severno in vzhodno od nas.