Tragedija

Prijatelja zamenjala za vlomilca in ga ubila

R.T.
19. 11. 2016, 18.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Odločitev Kelvina Watforda, da svojo prijateljico preseneti tako, da se splazi v njen dom, ko ga ta ne bo pričakovala, se je v četrtek zvečer končala nadvse tragično.

Profimedia

Kelvin Watford se je s svojo prijateljico, katere imena policija še ni izdala, pogovarjal po telefonu, ko mu je uspelo odpreti vhodna vrata njenega domovanja. Preprosto presenečenje pa se je sprevrglo v tragično nesrečo, ko je ona prijela za pištolo in z mislijo, da je vlomilec, ustrelila, poročajo pri tožilskem uradu okrožja Mercer.

Ženska je zavrtela telefonsko številko za nujne primere ter operaterju najprej dejala, da je ravnokar ustrelila vsiljivca. Šele nato je, so dejali tožilci, operaterju povedala, da je po nesreči ustrelila prijatelja. Policija je 50-letnega Watforda iz New Jerseyja našla na dnu stopnišča, kjer je zaradi strelne rane v prsi umrl na kraju dogodka.

Sosedje naj strela ne bi slišali, za tragedijo pa so izvedeli šele ob prihodu policijske patrulje.

Prve ugotovitve kažejo, da je bil umor splet nesrečnih okoliščin. Watfort naj bi zgolj nekaj trenutkov pred usodnim strelom prijateljici po telefonu dejal, da se vrača s potovanja in da ga trenutno ni v bližini. Ženska je pozneje preiskovalcem dejala, da je pred hišo slišala pasji lajež in druge sumljive zvoke. Ker se hrup ni polegel, pravi, je prijela za pištolo, nato pa slišala, da je nekdo vstopil v njeno hišo. S telefonom v roki se je sprehodila do vrat svoje spalnice, jih odprla, uzrla silhueto osebe na dnu stopnišča in ustrelila.

Preden se je zavedela, da je ustrelila prijatelja, je bila policijska patrulja že na poti.