Pobuda za povezovanje

"Ministrica je ugrabila in zagovarjala ugrabitev dečkov"

T.L.
20. 10. 2016, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nepovezani poslanec Andrej Čuš je prepričan, da je po odločitvi vrhovnega sodišča v primeru velenjskih dečkov skrajni čas, da ministrica Kopač Mrakova zapusti položaj.

STA
Anja Kopač Mrak

Po odločitvi vrhovnega sodišča, da je bil odvzem tako imenovanih velenjskih dečkov starima staršema Mariji Otorepec in Ivanu Škrateku nezakonit se (znova) nabirajo črni oblaki nad ministrico Anjo Kopač Mrak. Nepovezani poslanec Andrej Čuš opozicijskim poslanskim skupinam in narodnim manjšinam poslal poziv k skupnemu ukrepanju.

Po Čuševem mnenju je ministrica "ugrabila in vseskozi zagovarjala ugrabitev 'koroških' dečkov" in bi morala po sodbi Vrhovnega sodišča "brez pomislekov odstopiti". Kopač Mrakova sicer odločitve vrhovnega sodišča ni želela komentirati, češ da ministrstvo ni stranka v postopku.

Pobudo, ki jo je Čuš objavil danes na facebooku, objavljamo v celoti in v nelektorirani obliki. 

Pobuda za skupen nastop v interpelaciji proti dr. Anji Kopač Mrak! 

Spoštovani predstavniki opozicijskih poslanskih skupin ter narodne manjšine, 15. junija letos smo na seji Državnega zbora obravnavali interpelacijo o delu in odgovornosti ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, dr. Anje Kopač Mrak. Interpelacijo je podprlo 43 poslank in poslancev, kar je največ v tem mandatu, pobuda in predlog za interpelacijo s strani Slovenske demokratske stranke zaradi primera koroških dečkov je bil več kot na mestu, mnogi pa ste v primeru dela dr. Kopač Mrak opozarjali tudi na katastrofalno politiko na področju socialne politike in vse večjega problema revščine ter nedelovanja zavodov za zaposlovanje.

Včeraj je Vrhovno sodišče odločilo, da je ministrstvo dr. Anje Kopač Mrak ugrabilo dva dečka. Prepričan sem, da je skrajni čas, da ministrica zapusti ministrsko mesto, ob tem pa povrne vso škodo, ki je bila prizadejana fantkoma starima 3 in 5 let ter njunim starim staršem.

Glede na razsodbo Vrhovnega sodišča in dejstva, da ministrica do danes ni izboljšala niti enega področja delovanja, je čas da združimo moči in skupaj interpeliramo dr. Anjo Kopač Mrak. Državljankam in državljanom je potrebno pokazati, da živimo v pravni državi.

Zakaj sem ta poziv naslovil vsem predstavnikom opozicije? Ker sem prepričan, da lahko s skupnim nastopom odstavimo ministrico in ker je nazadnje tudi del opozicije podprl ministrico, nekaj poslancev opozicije pa je manjkalo.

Prepričan sem, da je zadnja sodba Vrhovnega sodišča sporočilo, da si podpore ne zasluži več!

Vesel bom vaših odgovorov,
Andrej Čuš