Mama priča

Preiskujejo vzgojiteljico: "Otroka dvignila v zrak in ga vrgla ob tla"

T.L./STA
20. 10. 2016, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Vrtcu Otona Župančiča v Slovenski Bistrici naj bi ena od mam videla vzgojiteljico, ki naj bi bila nasilna do otroka.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policija preiskuje primer nasilja v Vrtcu Otona Župančiča v Slovenski Bistrici. Konec septembra naj bi ena od mam videla eno od vzgojiteljic, "da je prijela otroka, ga privzdignila v zrak in ga nato z vso silo vrgla ob tla," poročajo Slovenske novice.

Mama naj bi se prikradla do okna vrtca in od zunaj spremljala dogajanje v notranjosti. Mama otroka, ki sicer ni bil poškodovan, je o dogodku obvestila ravnateljico vrtca v Slovenski Bistrici Ivano Leskovar. O dogajanju je ravnateljica obvestila policijo.

Policija na delu

Po dogodku naj bi bila vzgojiteljica na bolniškem dopustu.

Na mariborski policijski upravi so potrdili, da v zvezi z dogodkom zbirajo obvestila. "Po zbranih obvestilih bomo pristojnemu državnemu tožilstvu posredovali ugotovitve v skladu z določili zakona o kazenskem postopku," so pojasnili za časnik.

Želijo povrniti zaupanje staršev

Ravnateljica vrtca je zavrnila očitke o prikrivanju dogodka. "Poudariti moram, da če se je v tej zgodbi zgodilo kar koli, kar ni v skladu s pedagoškimi standardi, je prav, da se razkrije. Četudi se je morda za kanček zrušilo zaupanje v naš vrtec, pa upam, da smo si s hitro reakcijo na neki način ponovno pridobili zaupanje otrok in predvsem staršev," je dejala.

Kot je za časnik še pojasnila ravnateljica, je vzgojiteljica sicer na bolniškem dopustu, a ji mora po zakonu v 30 dneh od dogodka izreči ustrezen ukrep.