Posledice

Neurja so tudi danes povzročala preglavice

J.P./STA
26. 6. 2016, 20.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Lokalna neurja so tudi danes ponekod po državi povzročala preglavice. Veter je podrl nekaj dreves, gasilci pa so morali ponekod izčrpati meteorno vodo.

Pristojne službe so ponekod odpravljale tudi še posledice sobotnih neurij.

O podrtih drevesih, nagnjenih oz. podrtih električnih drogovih in razkritih strehah zaradi neurij in močnega vetra so po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje poročali iz različnih koncev Slovenije, najpogosteje iz širšega območja Maribora, Celja, Trbovelj in Brežic. V naselju Koprivnica v občini Krško je prizidek stanovanjskega objekta ogrožal tudi plaz. Del cestišča pa je plaz zasul v naselju Mrčna sela v isti občini.

Po podatkih Agencije RS za okolje bodo v noči na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj lokalno možna neurja z močnejšimi nalivi, vetrom in točo.

V kraju Potok v občini Straža je zaradi udara strele v stanovanjsko hišo zagorela izolacija mansardnega stanovanja. Gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Vavta vas in Dolenja Straža ter Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto so tlečo izolacijo na površini 20 kvadratnih metrov pogasili in odstranili ter s termo kamero pregledali ostrešje hiše.

Na lokalni cesti v Spodnji Orlici v občini Radlje ob Dravi je narasla voda potoka odnesla most in večji del ceste. Posredovali so gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Vuhred in Radlje ob Dravi ter delovni stroj.