Neurja

Iz obcestnega jaška reševali otroka

M.K./STA
26. 6. 2016, 08.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Včeraj je v kraju Gradišče pri Vojniku otrok padel v obcestni jašek. Zaradi obilnega deževja je bil v smrtni nevarnosti, saj ga je zalivala meteorna voda.

PGD Kobarid
Slika je arhivska.

Včeraj ob 18.54 je v kraju Gradišče pri Vojniku otrok padel v obcestni jašek v katerem ga je zalivala meteorna voda. Reševalci RP Celje so poškodovanega oskrbeli in s policijskim helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci PGE Celje in PGD Ljubečna so poškodovanega otroka delno povlekli iz vode, mu dovajali kisik iz jeklenke, prečrpavali vodo, odmašili jašek, razsvetljevali mesto nesreče in zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Sicer pa so lokalna neurja, ki so v soboto popoldne zajela predvsem vzhod države, kakor smo že pisali, povzročila številne preglavice. Pristojne službe tako danes poročajo o več podrtih drevesih, razkritih strehah in poplavljanju posameznih objektov. Kljub gmotni škodi pa k sreči ni podatkov o hujših posledicah za ljudi.

O podrtih drevesih, nagnjenih električnih drogovih in razkritih strehah zaradi neurij in močnega vetra so tako po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje poročali iz širšega območja Celja, Trbovelj in Brežic.

V Zgornjem Dupleku se je zaradi razmočenih tal podrlo drevo in padlo na osebno vozilo, vendar je ostalo le pri gmotni škodi. Podobno so padla drevesa v Spodnji Polskavi poškodovala dva avtomobila. V Spodnjih Hočah pa so morali vozilo potegniti iz zalitega podvoza. V Poljčanah so gasilci izvlekli vozilo, ki je obstalo na poplavljeni cesti.

V Vratji vasi v občini Apače je zaradi podrtega visokonapetostnega električnega droga okoli 500 odjemalcev za krajši čas ostalo brez električne energije.

Meteorna voda je zalivala zlasti kletne prostore v več objektih na območju Novega mesta, Celja, Ptuja, Brežic in Maribora. Z več koncev poročajo tudi o zemeljskih plazovih, ki pa niso huje ovirali prometa.