Številni zapleti

Septembra v novi šoli

Gabrijel Toplak
16. 6. 2016, 18.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Naložba je stala nekaj več kot štiri milijone evrov, od tega je polovico prispevala država, drugo polovico pa so pokrile občine Spodnjega Podravja, od koder prihajajo šolarji.

sta
Osnovno šolo dr. Ljudevita Pivka na Ptuju je v letošnjem šolskem letu obiskovalo okoli 90 otrok s Ptuja in iz ostalih občin Spodnjega Podravja.

Gradnja nove Osnovne šole dr. Ljudevita Pivka na Ptuju, ki jo obiskujejo otroci z motnjo v duševnem razvoju, je končana. Učenci bodo lahko začeli novo šolsko leto na novi lokaciji, medtem pa so si novogradnjo, katere financiranje so spremljali številni zapleti, že ogledali župani občin Spodnjega Podravja, ki jih pokriva ta šola. 

Novo šolo, ki je le nekaj ulic stran od dijaškega doma in šolskega centra, zdaj čaka le še tehnični pregled. 

OPOZARJALI NA RAZMERE 

Ravnateljica šole Lidija Hameršak Marin je dejala, da je v tem mesecu predviden le še tehnični pregled, zato bodo prvega septembra začeli pouk v novi stavbi. Obenem je pozdravila novo pridobitev, ki so je nadvse veseli, in dodala, da so precej dolgo opozarjali na nevzdržne razmere na prejšnji lokaciji v Raičevi ulici, kjer so bili prostori dotrajani in neprimerni za šolanje, še posebej gibalno oviranih učencev.

sta
Novogradnjo, katere financiranje so spremljali številni zapleti, so si že ogledali župani občin Spodnjega Podravja, ki jih pokriva ta šola.

Miran Senčar, ptujski župan: »Vseeno je še nekaj zaostalih plačil, a jih bodo občine uredile do konca leta.«

OBVELJAL ISTI RAZDELILNIK 

Novogradnja je le nekaj ulic stran od ptujskega dijaškega doma in šolskega centra. Po besedah ptujskega župana Mirana Senčarja je izvajalec končal gradbena dela že konec maja, do konca tega tedna pa mora odpraviti še nekatere pomanjkljivosti. »Tudi finančna konstrukcija je zaključena,« je poudaril Senčar. Naložba je bila vredna nekaj več kot štiri milijone evrov, polovico je prispevala država, drugo polovico pa občine Spodnjega Podravja, od koder prihajajo šolarji. »Drži, bilo je kar nekaj zapletov glede tega, kdo bo koliko dal. Kljub temu smo se uspeli z vsemi dogovoriti za tisti razdelilnik, ki je bil narejen na začetku. In vse občine so to tudi podpisale,« je pojasnil Senčar in dodal, da je vseeno še nekaj zaostalih plačil, a jih bodo občine uredile do konca leta. 

sta
V šoli so učilnice in tudi telovadnica nadvse sodobno urejene, česar učenci te šole do zdaj niso bili vajeni.

VPIS SE POVEČUJE 

Osnovno šolo dr. Ljudevita Pivka je v letošnjem šolskem letu obiskovalo okoli 90 otrok s Ptuja in iz ostalih občin Spodnjega Podravja, a se vpis vsako leto povečuje. Izpraznjeno stavbo v Raičevi ulici pa bodo po besedah Senčarja najprej ponudili v uporabo občinskim zavodom. »Če tu potreb ne bo, jo bomo dali na trg,« je dejal ptujski župan. 

sta
Tako zunanjost kot notranjost stare osnovne šole v Raičevi ulici 2 je bila dotrajana in neprimerna za šolanje, še posebej gibalno oviranih učencev.