Slovenija

V Tivoliju danes odprtje razstave taborniških fotografij z vsega sveta

STA
4. 6. 2015, 08.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju bodo danes odprli razstavo taborniških fotografij z vsega sveta z naslovom Mladost v naravi. Fotografije je prispevalo 58 fotografov iz 25 držav. Kot so sporočili iz Zveze tabornikov Slovenije, fotografije prikazujejo tabornike, ki skozi aktivnosti uresničujejo svoje poslanstvo - ustvarjajo boljši svet.

Stanko Gruden/STA

Fotografije so bile sicer pri nas za kratek čas na ogled že avgusta 2014, ko je v Ljubljani potekala 40. Svetovna skavtska konferenca. Ta je bila po navedbah zveze z več kot 1200 udeleženci iz 136 držav največji mednarodni dogodek na tleh samostojne Slovenije. Razstavo bodo danes odprli ob 20.30 uri, fotografije pa si bo moč ogledati do 15. julija letos.

Kljub temu, da si taborniki vsega sveta delijo veliko skupnih vrednot, se pestrost kaže v tem, da so v gibanje vključeni posamezniki ne glede na raso, spol, prepričanje, socialni položaj ali druge osebne okoliščine, so še zapisali v zvezi.

Razstava tako, kot so poudarili, spodbuja sprejemanje različnosti, spodbuja mirno sobivanje in dialog med ljudmi ter deluje v duhu spoštovanja vseh generacij, različnih kultur, navad, verovanj in prepričanj.

Taborniki so bili za svoj pozitiven doprinos družbi maja letos nagrajeni s plaketo glavnega mesta Ljubljana.